Konečné uzavření kamenné prodejny je 26. 1. 2024

Vítejte v laboratoři Laponie of Scandinavia

Laponie Core LS - RESIZED

Vítejte v laboratoři Laponie of Scandinavia

 

Pokud se dostanete metrem na západ z centra Helsinek, dostanete se nakonec do Otaniemi. Tady se nachází laboratoř Laponie. Je to nádherný retro prostor, kde chemička Jaana a zakladatelka Kristina pracují na svém kouzlu. Každý produkt Laponie je vyvíjen právě tady, ve vlastní laboratoři značky Laponie. Pro začínající firmu v oboru péče o pleť je vlastní laboratoř poměrně vzácná. Ale v Laponie of Scandinavia vždy věděli, že potřebují a chtějí vlastní laboratoř. Proč?

 

Laponie je výzkumná a vývojová společnost. Místo toho, aby používali přísady jen proto, že jsou např. trendy, chtějí vyvinout vlastní směsi, které skutečně fungují - a fungují pro citlivou a problematickou pleť. Pro Laponie to znamená hodně zkoumat, testovat směsi a hrát si s přísadami, dokud nenajdou řešení, která jsou účinná.

 

Vlastní laboratoř firmě Laponie ​​dává svobodu dělat tento druh práce na dlouhou trať. Laponie si zkrátka chce dát čas na zdokonalení svých produktů. Za každým produktem tak stojí roky práce a stovky směsí.

 

Vlastní laboratoř ​​dává také prostor dělat to, co značku Laponie vášnivě baví. Nehrají si jen s přísadami, protože mají pocit, že by měli; dělají to, protože je to něco, co milují. S historií citlivé a problémové pokožky Kristiny a Jaany chtějí najít řešení, která pomohou ostatním, kteří nyní tyto boje také svádějí. Není to tedy jen obchod - je to osobní. Proto Kristina a Jaana testují vše, co v laboratoři vyrábějí, na sobě.

 

Dámy z laboratoře Laponie mají tolik rády vytváření směsí a vývoj produktů, že často vyzkouší přísady, i když je neplánují používat. Kristina je „posedlá zvlhčovadly“, zatímco Jaaniny oblíbené jsou emulgátory - „Píšu o nich dokonce jako součást svého doktorského projektu “.

 

Ještě jedna věc je na laboratoři Laponie úžasná: mají ty nejlepší sousedy! Nejsou jedinou laboratoří nebo start-upem v budově, což znamená, že mohou sdílet vzestupy a pády podnikatelského života s ostatními.

 

"Na konci dne je nejlepší věcí, kterou mi laboratoř dává, svoboda," říká Jaana. "Mám svobodu, abych si pohrála s přísadami." Existují produkty, které jsme vytvořily, ale které ještě ani nespatřily světlo světa - alespoň zatím ne. “ 

 

laponie_clarifying_texture_(1)

 

Laponie of Scandinavia dělá smysluplnou kosmetiku pro citlivou a problematickou pleť 

 

To znamená jednoduché a kombinovatelné produkty s minimem přísad, které se o citlivou a problematickou pokožku starají jemně a efektivně.

 

Všechny jejich produkty jsou vyvinuty speciálně pro citlivou a problematickou pokožku bez přidané vůně nebo vůně vůbec, s veganskými a rostlinnými přísadami a testovány jsou na citlivých a problémových pokožkách samotných vývojářek. Všechny výrobky jsou vyráběny ve Finsku.

 

Laponie_faceoil_toner_horiz_2

 

Odkud se vzala Laponie of Scandinavia?

 

Laponie byla legendární finská značka péče o pleť z 80. let a toto jméno se zakladatelce tak moc líbí, že jej chtěla přivést zpět. Je to také francouzský výraz pro Laponsko, divokou severní část Skandinávie.

 

Výrobky značky nejsou nikdy testovány na zvířatech ani nejsou používány suroviny, které byly na zvířatech testovány. Laponie se snaží používat co nejvíce lokálně a udržitelně vyráběných ingrediencí, vždy se zaměřujeme na kvalitu a vhodnost pro citlivou a problematickou pleť. Pod každým produktem na jejich e-shopu najdete podrobný popis ingrediencí, které používají, co dělají, kde se vyrábějí, z čeho a jak. Pro balení používají sklo, hliník a lepenku s minimem plastu.

 

Zkrátka finská značka Laponie of Scandinavia je minimalistická a udržitelná ve všech směrech.

 

Rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Na našem e-shopu ji naleznete zde: Laponie of Scandinavia.

 

A zajímá-li vás blíže magická složka produktů značky Laponie of Scandinavia- ECTOIN, přečtěte si náš článek: Ectoin - složka kosmetiky, kterou bude Vaše pleť milovat.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz