Konečné uzavření kamenné prodejny je 26. 1. 2024

Voňavý svět přírodní parfumerie s Maison de Mars

Maison de Mars_upr

 

Od konce 19. století se klasický konvenční parfém skládá z přírodních a syntetických materiálů. Mezi nimi najdeme aldehydy v Chanel č. p. 5, ethylvanilin v Guerlinově Shalimar, hedione (Methyl dihydrojasmonate) v Diorově Eau Sauvage, syntetický kalon v L´Eau D´Issey od Issey Miyake a řadu dalších.

 

Já vás ale dnes zvu k objevování světa jiné parfumerie. Ne jen tak ledajaké! Přírodní parfumerie... Přírodní vůně, to je skutečná óda na život i životní prostředí. Přírodní vůně jsou již dnes naštěstí v celku pevně zakotveny na trhu a v nabídce je již široká škála vůní bez chemie. 

 

A proč bez chemie?

 

Přírodní parfémy a toaletní vody jsou produkty vyrobené z čistě přírodních složek a aromat. Klasické chemické parfémy a toaletní vody obsahují různé náhražky a umělá aromata. Často obsahují až 500 různých chemických látek a tyto chemikálie pronikají do našeho těla a krevního oběhu skrze kůži a nosní sliznice. Navíc syntetické látky v klasickém konvenčním parfému škodí naši pokožce, vstřebávají se do ni a ta je už nedokáže vyplavit. 

 

Mnohé z těchto látek způsobují alergie, astma, dušnost, bolesti hlavy a dermatitidu. Jsou rakovinotvorné, narušují funkci štítné žlázy, u mužů poškozují spermie, působí jako neurotoxiny a hormonální disruptory. Obzvlášť nebezpečné jsou pro těhotné ženy, protože přecházejí do krevního oběhu plodu.

 

Přírodní parfémy či toaletní vody jsou vyrobeny na čisté olejové bázi či bázi včelího vosku. Vůně jsou úplně jiné, jemnější a přirozenější. Nejsou tak intenzivní a pronikavé jako ty, na které jsme zvyklí z konvenčních chemických parfémů. 

 

Přírodní vůně jsou velmi šetrné vůči pokožce a voní skutečně božsky. Oproti chemicky vyráběným vůním je u těch přírodních na stabilizaci používán alkohol rostlinného původu. Ten je získávaný z hroznových listů a pšeničného zrna. Je proto mnohem méně agresivní vůči pokožce, nedráždí ji a na oblečení nezanechává skvrny.

 

Etické, udržitelné a léčivé

 

Využívání skutečně pravých přírodních surovin je navíc i etické. Mnozí výrobci přírodních vůní si sami dohlížejí na kvalitu vstupních surovin a často tak dávají práci lidem v ekonomicky slabých regionech. Dodržování zásad fair trade je v mnoha případech nezbytnou a přirozenou součástí principů výroby přírodních vůní.

 

Přírodní esence, oleje a pryskyřice jsou šetrně extrahovány přímo z rostliny. Tyto přírodní materiály jsou duší rostliny. Rostlina roste zachycením slunečního světla a transformuje ji, aby vytvořila vlastní energii. Přírodní podstata, která je z něj vytěžena, proto obsahuje všechny tyto informace.

 

Syntetické materiály jsou vyráběny člověkem chemickými procesy. Na rozdíl od přírodních materiálů, u kterých jde o komplexy složené z mnoha vonných molekul, syntetické materiály obecně spoléhají na jednu více či méně očištěnou molekulu. Navíc, počáteční molekuly, které po řadě chemických reakcí vytváří molekulu konečnou, neobsahují stejné vibrační poselství. Neobsahují již žádnou energii pocházející ze samotné přírody. Vytvořená sloučenina tedy nemá přesně stejné biochemické vlastnosti, protože se jedná o izolovanou molekulu a energetický aspekt není vůbec totožný s molekulou přirozenou.

 

Přírodní parfém je tedy víc než jen obláček úchvatné vůně, může také pomáhat. Vůně aktivně a intenzivně ovlivňují náš každodenní život nemusíme asi ani mluvit. Působí na nás různým způsobem. Mohou nás motivovat, stimulovat, harmonizovat, uklidňovat, podporovat kreativitu, nabudit k výkonu nebo i léčit. Ostatně aromaterapie je dnes už vědní disciplína, která dokáže vyřešit mnoho našich neduhů, aniž bychom museli sahat po zázračných pilulkách.

 

Aimee de Mars_Maison Ambre_upr

Výběr přírodního parfému - s Maison de Mars

 

Svět vůní je v podstatě nekonečný a každý z nás si tak může vybrat parfém, který přesně vystihuje naši osobnost. Vyzkoušejte ale přírodní parfém, který je chemicky neupravovaný, jen s použitím těch nejkvalitnějších a nejsilnějších esencí rostlin. Ucítíte, že už nikdy nebudete chtít jiný. 

 

Dokázat, že přírodní parfémy jsou stejně účinné jako její syntetické protějšky, ale zároveň jsou mnohem jemnější, etičtější a šetrnější jak k zákazníkům, tak k přírodě. To je výzva, kterou si stanovila francouzská aroma-parfumérka Maison de Mars. Ta se zavázala k životnímu prostředí, zdraví a pohodě. 

 

Dnes bych vám ráda představila tuto krásnou společnost a její produkty. Maison de Mars nese základní hodnoty a vyniká jako pilíř přírodní parfumerie. I proto jsem se do značky Maison de Mars zamilovala prakticky hned a jejich parfémy Ze Země nabízí ve svém portfoliu.

 

Co je aroma-parfumerie, kterou Maison de Mars zastává?

 

Jedná se o kombinaci aromaterapie a parfumerie. Koncept vytvořený a patentovaný zakladatelkou společnosti Valérie Demars, který kombinuje vysokou parfumerii a sílu rostlin pro vytvoření emocionálního wellness zážitku pro tělo.

 

Proč milujeme Maison De Mars?

 

Pro jejich krásu, přirozenost, vůni, ale také lidské a ekologické závazky. Parfémy jsou vesměs veganské, některé jsou označeny také jako Slow Cosmetics. 1% obratu věnuje společnost světovým organizacím na podporu práv žen, ochranu zvířat a přírody. 

 

Aimée de Mars a Eau de Mars - dva různé a vzájemně se doplňující vesmíry

 

Dvě řady parfémů stejné kvality, s některými rozdíly. Zaprvé, pokud jde o jejich složení, Eau de Mars obsahuje 7 esenciálních olejů, kdežto Aimée jich má až 21. Aimée de Mars se vyznačují klasičtějšmi a rafinovanějšími vůněmi, zatímco Eau de Mars jsou spíše popové a mladé vůně. Parfémy se tak přizpůsobují všem ženám, všem věkovým kategoriím, ale také příležitostem, vždy najdete vhodný parfém! 

 

U nás v e-shopu najdete řadu Aimée de Mars, kterou jsem si maximálně oblíbila.

 

Dokonalá rovnováha mezi moderností a tradicí. Přírodní a živé aroma-parfémy, které kombinují smyslové potěšení s výhodami přírodních esenciálních olejů, pramenité vody a lásky. Čichová cesta do květinového, dekadentního a okouzlujícího světa, abyste zjistili, který parfém vám přinese největší potěšení.

 

Objevte přírodní parfémy Aimée de Mars u nás v e-shopu!

 

Kromě toho, pokud chcete vědět, jaký parfém je pro vás vhodný, zvu vás, abyste si vyzkoušeli Aromatest dostupný na webových stránkách Maison de Mars.



"Každý parfém, který vytvořím, zanechává ve své stopě hojnost lásky, jako vůni ráje, která objímá srdce a mysl. Příběhy, cesty a místa lásky mě inspirují k tomu, abych vás vzala do tohoto intimního prostoru, kde se setkává tělo i duše."

Valérie Demars, tvůrkyně značky

 

Aimee de Mars_Belle Rose

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz