Konečné uzavření kamenné prodejny je 26. 1. 2024

Voda, voda a zase voda. To je to, co pleť potřebuje

Ano, voda. Na hydrataci záleží, protože hydratovaná pleť je krásná pleť. A zejména v létě je opravdu důležité se o pokožku dobře starat a dávat jí pravidelně napít. Ráda bych vám doporučila australskou organickou značku Eco by Sonya, která je pro mne vyloženě symbolem letních dní. A to nejen proto, že v Austrálii mají s teplem bohaté zkušenosti… 

Mnoho lidí si myslí, že pleť stačí promazávat olejem nebo máslem. Já k tomu ale dodávám, že bez vody to nikdy nebude ono. Oleje nehydratují! Olej a máslo, stejně jako třeba kostka cukru, dodávají energii. Kostka cukru se ale nerozpustí v ústech bez slin, aby dodala tělu sílu. No a olej či máslo bez vody taky nedokáže do pokožky prostoupit a vyživit ji. Bez vody působí pouze povrchově. Pokožka v tu chvíli neví, co si s tou nadmírou energie počít, a začne na to reagovat. Třeba nežádoucím začervenáním nebo pnutím. A další péče bez vody způsobí jen další maléry. A to samozřejmě nechceme.

 

hydratace-pleti-eco-by-sonya

Hydratujte. My jsme voda.

Všichni víme, že dodržování pitného režimu prospívá našemu zdraví. Stejně tak tomu je i u naší pokožky. Když jí budeme dávat pořádně napít, vrátí nám to. Bude zdravá a krásná. Velká dávka vody s trochou energie, to je recept pro spokojenou pleť. Přírodní kosmetika často na vodu zapomíná. A právě u ní je třeba myslet na hydrataci více. Asi už čekáte nějaký šikovný návod, jak na to. Tak teda jo! Základem je používat pod olejová séra pořádnou dávku květové vody nebo tonika. Anebo rovnou přírodní krém se složením, které hydratuje do hloubky. Přírodní krémy jsou často bohužel náročné na výrobu, proto se ne každý výrobce non toxic kosmetiky do výroby pustí.

Přes den krém a na noc olej či balzám

Hydratovaná pokožka se lépe brání účinkům slunečního záření, předchází vzniku vrásek, rozšířeným pórům a podráždění. Někdy ale jen květová voda nestačí a je třeba sáhnout po účinných surovinách. Jako je například aloe vera, kyselina hyaluronová, antioxidanty nebo třeba výtažky z ovoce. Mastnější pleť si vystačí pouze s lehkými krémy a fluidy.

Australská značka Eco by Sonya pleť vyloženě napumpuje vodou. Australané vědí, co pleť v náročných podmínkách potřebuje. Umí proto vyvinout intenzivně hydratující produkty. A navíc! Zakladatelka této organické značky měla k vývoji opravdu fungující péče pádný důvod. Její sestře našli melanom. Sonya se pak rozhodla, že udělá funkční kosmetiku, která se o pleť postará. Eco by Sonya má široký sortiment, takže si můžete dopřát pořádnou péči. A teď pěkně postupně, jak na to…

Čištění pleti s hydratací

Vyčistit si pleť můžete čistícím pleťovým gelem Super Citrus Cleanser. Je pro všechny typy pletí. Pomáhá pokožce k regeneraci. Hojí a čistí póry. Odstranit make-up a nečistoty nebylo nikdy tak snadné. A citrusově příjemné.

cistici-pletovy-gel-super-citrus-cleanser

 

Dočistit si pleť můžete ráno i večer s pomocí revitalizující hydratační mlhy Super Fruit Toner. Zjemňuje, tónuje a vypíná pleť. Krásně voní po ananasu. Můžete ji používat pro osvěžení a hydrataci kdykoliv během dne, dokonce i přes make-up.

super-fruit-toner-revitalizujici-hydratacni-mlha-s-kyselinou-hyaluronovou

Hydratující krémová péče

Ráno i večer můžete mazat svou pleť hydratačním krémem Super Fruit Hydrator. Jde o lehký krém, ideální pod make-up nebo olejové sérum. Snižuje známky stárnutí, vyplňuje jemné vrásky a vyživuje pleť. Neucpává póry a je pro horké letní dny jako stvořený.

pletovy-hydratacni-krem-super-fruit-hydrator

Namáhanému a dehydratovanému okolí očí skvěle pomáhá rozjasňující oční krém Eye Compost. Masírujte oční okolí s Nefritem, masážním kamenem. Postará se o okamžitý lifting a projasnění. Snižuje výskyt jemných vrásek. Pryč s kruhy pod očima! Pryč s unavenýma očima.

rozjasnujici-krem-pro-ocni-okoli

A něco navíc k hydrataci

Vyživit svou pleť můžete s pomocí pleťového séra Glory Oil. Jedná se o noční péči. Použít ji můžete ale i přes den (pokud to vaše pleť opravdu moc potřebuje), jako vyživující podklad pod make-up. Pleť rozzáří a vyhladí. Dodává zdravý vzhled. Snižuje viditelnost jemných vrásek a jizviček. Stimuluje tvorbu kolagenu a zvyšuje pružnost pleti. A co víc, voní po oříšcích.

glory-oil-pletove-serum-eco-by-sonya

Alespoň jednou týdně dopřejte své pleti peeling Super Acai Exfloliator. Odstraňuje z pleti odumřelé buňky. Čistí, projasňuje, ale i zjemňuje pokožku. Dopřejte si peelingovou masáž své pokožky a pořádně ji vyživte.

acai-pletovy-peeling-super-acai-exfloliator

Nezapomněla jsem. Pro hloubkovou péči o vaši pleť je tu pleťová maska Face Compost Mask. Pleť rozzáří a zbaví ji nečistot a toxinů. Navrací pleti její přirozenou rovnováhu, takže ji zanechá hladkou a pořádně vyživenou. Maska je vhodná i pro mastnou a problematickou pleť. Je to dokonalý základ pod make-up.

face-compost-mask-pletova-maska

Tak… Já pevně věřím, že jsem vám návod na to, jak o svou pleť pečovat, poskytla. Moc vám držím pěsti, ať je vaše pleť zdravá. A to nejen v létě, ale v každém ročním období.

Užívejte si dny. S blahodárnou vodou. A se sebou.

 

 

Vaše Marcela Ze Země. A voda.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz